Jóga Zalaegerszegen

2021. október

This is a repeating event

06okt16:4518:15Jóga ZalaegerszegenJóga Zalaegerszeg

Részletek

A test ritmusa, a tudat dallama és a lélek harmóniája alkotják az élet szimfóniáját. B.K.S. Iyengar

Zalaegerszeg központjában az Ady Endre Általános Iskola és Gimnázium tükrös termében tartok jóga órákat szerdánként 16.45-18.15. Ebben a kis tornateremben balett órák vannak. Terem szalagparkettás, korláttal felszerelt, télen fűtött, tágas körülbelül 20 fő a befogadóképessége. Csapat tagjai összeszokottak, kedvesek egymással, az új résztvevőkkel kedvesek, befogadóak. Átlag életkor 25-től 70 év. Párok, családtagok minőségi időt töltenek el egymással.    

Miért jó jógázni?  

  • Felfrissít, felpezsdít.
  • Lelassítja a tudat folyamatokat, gondolatok áramlását.
  • Kisimít.
  • Megnyugtat.
  • Egyensúlyba hoz.
  • Szabaddá, nyitottá tesz. 

Legfőképp és mindenekelőtt előrelátóan a bajok megelőzése érdekében jó jógázni. Azért, hogy érzékennyé válj önmagad számára, elkerüld a túlzásokat, észrevedd a diszharmóniát, megtaláld a középpontodat. 

Jóga óráimon arra törekszem, hogy megtapasztald a légzőgyakorlatokkal kombinált ászanázás jótékony hatásait. Ha ezt gyakran átéled, akkor a heti egy jóga órát befogod építeni a zsúfolt programjaid, bokros teendőid közé. Olyan természetes lesz majd, mint vizet inni vagy fogat mosni.  

Praktikus tanácsok – Mit kell hozni magaddal jóga órára? 

Kényelmes ruházatban, zokniban vagy mezítláb, étkezés után 2-3 óra elteltével,  mobiltelefon nélkül vagy repülő üzemmódban jógázunk. Vizet, egy csúszásmentes jógaszőnyeget, lazításhoz egy polár takarót kell hozni magaddal. Gumiszalagot, soft ball-t használunk bemelegítésként, ha módodban áll érdemes ezeket az eszközöket beszerezni. Az iskola a Zsinagóga mellett található, Zalaegerszeg központjában. Környező utcákban vagy a Zsinagóga melletti parkolóban lehet parkolni. Tükrös terem a főbejárattól jobbra található. Egy kedves portás mindenkit útba igazít.  

Milyen egészségügyi problémákkal ne gyere jógázni?

Akut, gyulladásban lévő problémáknál nem ajánlott jógázni. Nagyon fájdalmas tünetekkel mindenképpen orvoshoz kell fordulni. Jóga terápiás jellegű, abban a vonatkozásban, hogy helyreállítja testben, lélekben az egyensúlyt. Túlhasznált részek pihennek, míg az elhanyagolt területek felébrednek. De nem csodaszer, az eredményekért vasakarattal meg kell dolgozni.

Az óra díja 2.500.- Ft/fő és nem kell bejelentkezni.   

 

Bővebben

Idő

(Szerda) 16:45 - 18:15

Cím

Go to Top