Nordic walking

Nordic walking2020-11-01T18:19:35+02:00

Séta a legjobb orvosság! Találd meg a saját utadat, éspedig nap mint nap, újra meg újra! 

Mi az a Nordic walking?

 • a nordic walking egyesíti a gyaloglás, futás, sífutás előnyeit
 • a bot használata dinamikát, ritmust ad a gyaloglónak
 • a nordic walking technikája hasonlít a sífutáshoz, hasonló mozgást végzünk, mint a sífutók a havon
 • a kar intenzív használata miatt főleg a váll- és hátproblémákkal küzdők, ülő munkát végzők, számítógép előtt görnyedők profitálhatnak a legeredményesebben ebből a mozgásformából

Sokan ülő homo sapiensekké váltak. Ülni kell az autóban, a munkahelyen,  iskolában, otthon a TV, laptop előtt. Alig van munkahely, ahol hozzá lehet jutni természetes fényhez, friss levegőhöz, természetes mozgáshoz. Az egyoldalú terhelést célszerű kompenzálni és olyan mozgásformát választani, ahol pont az ellenkezőjét lehet átélni. Aki sokat van egyhelyben, annak helyváltoztatásra van szüksége, aki sokat van egyedül, nincs kihez szólnia, annak társaságra van szüksége, aki sokat tartózkodik zárthelyen, annak irány a természet! A természet atmoszférája több kutatás szerint jótékonyan hat az egészségre.

Ezért jó a nordic walking!  Társaságban, friss levegőn, természetes fényviszonyok között, kíméletesen megmozgatja az izmok 90 %-át. Miközben kijelölt túristaútvonalakon felfedezve a helyi látnivalókat, olyan helyeken járunk, ahová egyébként nem mennénk, vagy szimplán elmegyünk mellette, anélkül, hogy szemügyre vettük volna. Gyalogszerrel sokkal több minden felfedezhető, részletek jobban láthatóak.

Miért jó a Nordic walking? Talk and walk! Pszicho séta!

 • nagyon jó stresszkezelő módszer
 • sétálás közben járva-kelve beszélgetve, kibeszéljük a magunkból a problémákat
 • ritmusos, összehangolt mozgás, amely a szorongás központot rövid időn belül kikapcsolja
 • az agy kétoldali stimulációjával éri el terápiás hatását

Ha programozni akarjuk magunkat, egy jó szokást akarunk bevésni, azt érdemes 28 napon át ismételni. Rendszeres ritmikus mozgással ingerelni lehet a ritmusközpontot. Veszi az üzenetet: állj vissza a helyedre! Állj vissza az ősi programra! Hisz minden szervnek van egy ritmusa (pl. szívritmus, emésztési ritmus, bélösszehúzódás ritmusa, féregszerű mozgása, nőknél női ciklus). Minden szerv a maga programja szerint működik, ami akaratlanul megy végbe, csak nagyon nehezen, szinte alig tudjuk befolyásolni. Ha a ritmusból kilökődnek a szervek, akkor vannak a betegségek, borul az egész rendszer. Hát rajta, ingereljük a ritmus központot! A szervek fogadják a jelzést, olyan mintha egy kisiklott szerelvényt állítanánk a helyére. Kattanj vissza! Ezt mi nem tudjuk megtenni, de a szervezet bölcsessége meg tudja ezt tenni.

Nordic walking túrák

2018. óta az egészségfejlesztőkkel a Keszthely-hegység változatos túraútvonalait járjuk be. Könnyű, közepes nehézségű túraútvonalak, amik kikapcsolnak a hétköznapokból. Jó társaságban, jó levegőn, kint a természetben, erdőben eltávolodunk a napi gondoktól, mosolyogva, kellemesen elfáradva, feltöltődve terünk vissza.

Ha szeretnél részt venni ezen az órán és még nem jártál nálunk, vagy nincs nordic walking botod, akkor légy szíves jelentkezz  e-mail-ben: info@pappaniko.hu vagy telefonon: +3630-477-3466 hétfőtől péntekig 14.00-15.00 óráig.

Találkozópont változó: pl. Gyenesdiás Tourinform/Polgármesteri Hivatal vagy Keszthely Helikon park székelykapu. Autóval, busszal, kerékpárral, gyalogosan jól megközelíthető helyen van a gyülekező. Találkozó ponttól indulunk tovább autóval az úticélünk felé.

Úticél: Keszthely és környéke kb. 1-1,5 óra időtartam (Keszthelyi-hegység túraútvonalai)

Ez az átmozgató edzés azoknak szól, akik már ismerik ezt a mozgásformát, itt nincs mód a tanításra, csak gyakoroljuk, csiszoljuk a technikát.

Nordic walking edzések

Másfél-két órás hétvégi edzések, amikor is megtanítom:

 • helyes testtartást, kartechnikát
 • ritmus felvételét
 • nordic walking bot használatát
 • három lépést (diagonal, 1-2, 1-3)

Ha felkeltettem az érdeklődésedet és maradt még kérdésed, vedd fel velem a kapcsolatot: Kapcsolatfelvétel>>

Nordic Walking túra időpontokról az Órarendek menüben tájékozódhatsz >>

Cím

Go to Top