Légy jó mindhalálig!

Légy jó mindhalálig!

De Te ne csak másokhoz legyél jó!

Legyél jó önmagadhoz is! Vidd el magad jóga órára, kirándulni, nordic walkingozni, csikungozni, meditálni. Vond ki magad egy kicsit a forgalomból. Nonstop senki sem tud a topon lenni és jól teljesíteni.
Keress egy csoportot, akikkel rendszeresen találkozol, mert jár Neked is a heti egyszeri szabadidő, a kikapcsolódás. Főleg, ha egy nyaralás, utazás csak egy vágyálom. Ne sajnáld magadtól a jót és ne legyen lelkiismeret furdalásod, ha jó történik Veled. Ha ismerős ez az érzés, akkor tudod mire gondolok.

Ülsz egy szép helyen, jól érzed magad, örülsz hogy végre nincs rajtad nyomás, teher és ebben a nagy ürességben hirtelen belédhasít a lelkiismeretfurdalás, a hiányérzet, mert nem tudod megosztani az örömödet, mert nincsenek Veled a szeretteid. Te ezt nem érdemled meg, egyedül ezt nem élheted át, azon gondolkodsz, hogy milyen kár, hogy nincsenek Veled. A vákum egyre jobban beszippant, úgy érzed most valami nagyon rossz fog történni, cserbenhagytad azokat, akikről gondoskodni szoktál.

Az öngondoskodást már teljesen elfelejtetted, mert előzékenyen szófogadóan, konfliktust kerülve más igényeit helyezed előtérbe a sajátjaid helyett. Pedig nagyon rendjénvaló dolog, ha valaki kiáll magáért, a saját érdekeiért, egészségéért. Ezt gyakorolni, nem önzés, hanem szükséges önvédelem. Ha valaki rád van utalva, Te pedig nélkülözhetetlennek érzed maga, akkor a szorításon, a ragaszkodáson engedni kell. Olyan körülményeket kell teremtened, hogy más is hozzáférjen a feladathoz, legyen valaki, aki levált, kisegít Téged. Segítséget kérni nem szégyen.

Csak azok az emberek tehetnek boldoggá másokat, akik maguk is rendben vannak, jól vannak.

Tegyél meg olyan dolgokat magadért, amitől jól érzed magad. Hozd magad olyan helyzetekbe, keresd azoknak a társaságát, ahol önfeledten tudsz mosolyogni, sőt kacagni, nevetni. Ne kritizáld magad, ha valamit nem tudsz, ne vedd magad olyan nagyon komolyan, tudj nevetni magadon!

Óráimat úgy állítom össze, hogy az elég jó vagyok érzése áradjon szét benned, hogy nem vagy egyedül. A semminél a valami mindig több, tehát mindig lehet valami jót tenni nemcsak másokért, hanem magadért is.

“A regény mondanivalóját címe is tartalmazza: Légy jó mindhalálig! – azaz helyt kell állni minden nehézség és szenvedés árán, ki kell tartani az örök emberi igazságok mellett, mint amilyen az igazmondás, a becsület, az erkölcsi tisztaság, az emberek kölcsönös tisztelete és megbecsülése, az előítéletek mellőzése.” Wikipédia

2020-10-25T00:10:28+02:002020.10.25.|Blog|

Cím

Go to Top