Hol-mikor-mennyit nordic walkingozunk?

Hol-mikor-mennyit nordic walkingozunk?

Nordic walking úti céljaink:

Szerdánként Keszthelyen a Helikon parkban nordic walkingozunk és tornázgatunk. Szombatonként terepen a Keszthelyi-hegység erdei útjain vagy Hévíz túrista útvonalain nordic walkingozva fedezzük fel a helyi látnivalókat.

  • Gyenesdiás Vadlánlik barlang, Fénykereszt, Mária szobor, Berzsenyi kilátó, Festetics kilátó, Nagymező, Hatlábú pajta,
  • Keszthely Fenyves alle, Várvölgyi út Fagyos kereszt,
  • Cserszegtomaj Csókakő,
  • Zalaapáti Zala folyó melletti töltés, Zalaapáti-patak melletti Öreghegyi pincesor

Nordic walking edzés hossza:

Ha azok közé tartozol, akinek nincs fél napja kiszakítania magát a családi, munkahelyi tennivalókból, de van szabad két órád és szeretnéd a jó levegőn átmozgatni magad, akkor jó helyen jársz. Olyan nordic walkingozásra, kirándulásra alkalmas útvonal tippeket adok át, amik kb. 5-6 km hosszúak, két óra alatt legyalogolhatóak. Arra is figyelünk, hogy akiknek nincs autójuk becsatlakoznak azokhoz, akiknek van. Ezzel elérjük, hogy minél kisebb legyen az ökológiai lábnyomunk és azok is közel kerüljenek a természethez, akik ehhez nehezebben férnek hozzá.

Mi a különbség a Helikon parkban és a terepen végzett edzések között:

Szerdai nordic walking edzésbe rizikó nélkül bárki belevághat, hiszen a parkban, ha valaki elfárad leülhet, megpihenhet vagy egyszerűen hazamehet. Erdei nordic walking túrákon viszont jó fizikai állapotban kell lenni ahhoz, hogy a csoport együtt tudjon haladni, mindenki megérkezzen a kiinduló ponthoz. Az sem akadály, ha nincs nordic walking botod, mert még nem tudod, hogy ezt a botos sportot szeretnéd üzni vagy mert csak szimplán otthon felejtetted. Ne aggódj, nálam mindig van ilyen esetekre elegendő felszerelés. Viszont papucsban, köntösben, ha lehet ne gyere nordic walkingozni.

 

 

2020-11-10T01:17:46+02:002020.10.24.|Blog|

Cím

Go to Top