Csikung

Csikung2021-04-13T00:59:57+02:00
  • Csung Jüan Csikung I. szintű tanfolyam Zalaapátiban

Csikungozz Zalaapátiban! Regenerálódj, pihenj aktívan!

Regenerálódott, fizikailag és pszichikailag is teljesen kipihent állapot létezik és nem egy elérhetetlen vágyálom. Regeneráció megújhodást, megfiatalodást, felélesztést jelent. Igazából nem a tevékenység a lényeg. hanem a hozzáállás, jelenlét számít, hogy önmagad szakértőjévé válhass. Jelen vagy abban a helyzetben, amit éppen csinálsz? Mennyi tudatosságot viszel a testedbe? Mit érzel közben? Tudod-e a benned zajló folyamatokat értelmezni? Megérteni, hogy hogyan működsz? Tudsz-e valamit kezdeni a változtatásokkal, fejlődéssel járó nehézségekkel, kellemetlenségekkel? Vállalod-e önmagadért, a veled történtekért a felelősséget? Ez a felelősségvállalás mit jelent számodra? Kötelezettséget? Válaszadásra való képességet? Honnan jön a válasz? Kinek kell a kérdéseket megválaszolnod? Természetesen önmagadnak.   

„Lélekben felnőtté válni éppen olyan nehéz, mint lélekben megmaradni fiatalnak.”

Pennaforti Szent Rajmund 1175/1180-1270, aki majdnem száz évig élt.

Csung Jüan Csikung gyakorló foglalkozás

Csung Jüan Csikung I. szintet végzettek gyakorló órája az, ahol a tanfolyamot végzettek találkozhatnak, megoszthatják tapasztalataikat, inspirálhatják egymást egy támogató, biztonságos közegben. Ajánlatos egy hónapban legalább egyszer közös gyakorláson résztvenni, ami egyfajta utánkövetés. Azért, hogy ne kopjon el a kedv, a fejlődés ne torpanjon meg, önálló csikungozásra buzdítsa az úton haladókat.

Csung Jüan Csikung I. szintű tanfolyama –

Szeretnéd az egészségedet, életminőségedet sokáig megőrizni?
Szeretnéd beindítani az önszabályozó, öngyógyító folyamataidat?
Szeretnéd rendezni a kavargó gondolataidat, átvenni a belső irányítást?
Szeretnéd új ötleteidet kibontakoztatni, miközben az elmédet pihenteted?
Szeretnél felkészülni a rohanó világ békés, nyugodt megélésére?

Ha nagyon pörgős életmódot folytatsz érdemesebb alacsonyabb fokozatra kapcsolni, hogy megelőzd a különféle egészségügyi bajokat. Boldogságod nem azon múlik, hogy mid van, mit csinálsz éppen, hanem, hogy mit gondolsz arról, amid van és mi jár a fejedben, miközben tevékenykedsz. Modern, elgépiesedett világban testünk és lelkünk segítségre, támogatásra szorul. Korunkat úgy is jellemezhetnénk, mint a „software” korszakát, ahol a „programok” jóval jelentősebbek, mint maguk a gépek. Egy edzett, fitt, erős test mellett egyre inkább szükségünk van „puha”, emberközpontú technológiára, amivel nemcsak testünket, hanem a lelkünket, szellemünket is fejleszti.

A Csung Jüan Csikung olyan rendszer, amelyben az ember hisz önmagában, az erejében és a lehetőségeiben, fejleszti önmagát, csak magára számít, és saját maga Mesterévé válik. Természetesen ehhez önálló rendszeres gyakorlásra van szükség. Esélyt kell majd adni magadnak, hogy megéld a cselekvés kényszer nélküli állapotot, amikor felhagysz a krónikus tenni akarással és végre megállsz pihenni. Fontos lesz számodra az önmagadra szánt idő és együttérzően befelé tudsz majd figyelni. Gondolkodó üzemmódból gyakran átkapcsolsz az érzékelő üzemmódba.

Mit tanulsz meg a Csung Jüan Csikung 1. szintű tanfolyamán?

  • lelassulni, ellazulni
  • káoszból belső rendet teremteni
  • szívritmust, légzés ritmusát, szerveid működését szinkronizálni
  • környezetből energiát gyűjteni, tárolni,
  • csit szabadon áramoltatni
  • megismerkedsz különböző szimbólumokkal, jin jang koncepcióval, az ötelem tanával, a meridiánokkal, a biológiai aktív pontokkal.

Ahhoz, hogy felkészülhess az otthoni önálló gyakorlásra, ahhoz, hogy ezek a folyamatok beinduljanak, elérd a kellő érzékenységet, megtanuld a négy bevezető, a három fő, majd levezető, illetve több kiegészítő gyakorlatokat, időre van szükség. Ezért egy több alkalmas tanfolyamra invitállak Téged. Öt nap hosszúnak tűnhet, de hidd el ebben az esetben ajánlatos lassan sietni.

Időbeosztás: 2x szombat-vasárnap 9.00-12.00 óráig. Pénteken: 17.00-20.00 vagy 9.00.12.00 (megbeszélés kérdése).
Minimum 5 nap, naponta 3 óra elfoglaltság.
Havonta, két hétvégén lehetőséged van elvégezni a tanfolyamot Zalaapátiban vagy Zalaegerszegen.
Tanfolyam után nem engedjük el a kezedet, csatlakozhatsz a heti gyakorló órákhoz. Illetve, ha csak érdeklődő vagy, feliratkozhatsz a havonta egyszeri ingyenes előadásra, élménybeszámolóra is.

A foglalkozások kis csoportban zajlanak.
Díja előfoglalással 10 % kedvezmény: 36.000. Ft/fő/15 óra 30 nappal a tanfolyam kezdési időpontja előtt.
40.000.- Ft/fő/15 óra 10 nappal a tanfolyam előtt.

Érdeklődés, kérdés esetén keress bizalommal elérhetőségeim bármelyikén: Kapcsolatfelvétel >>

Cím

Go to Top