Aquafitness

Aquafitness2020-10-20T14:23:10+02:00

A vízben történő mozgás könnyű, egyedülálló öröm, szórakozás, kikapcsolódás!

Az aquafitness nagy népszerűségnek örvend nemcsak az aktív fiatalok, túlsúlyosok, hanem a várandós és változó korban lévő nők körében is.

Nagyon ajánlom mindenkinek az aqua-fitnesst, de különösen azoknak, akiknek súlyfeleslegük, sérülésük miatt egy izületkímélő, biztonságos sportot keresnek. A víz leveszi a testsúly viselésének a terhét és nagyon könnyedén át lehet mozgatni minden testrészt.

A puha mindig erősebb, mint a kemény, legyőzi a szilárd, merev dolgot, mint ahogy a víz a sziklát. Légy olyan, mint a víz, ami minden formát elfogad, körbefogja és megöleli a testeket, a sziklát sem támadja, hanem átölelve formálja és áramvonalasra gömbölyíti azt, lemosva éles, durva széleit, amíg kedvére való formát nem ér el.

Az aquafitness izgalmas, vicces, játékos, mert új törvényszerűségeket tapasztalhatsz meg.

Miért jó az aquafitness?

 • Oldja a gátlásaidat, félelmeidet, mert mások nem látják, hogy hogyan végzed a gyakorlatokat a vízben.
 • Súlyvesztés miatt kíméletesen, gyengéden edzi a testet elkerülve az izületek, szalagok túlterhelését. (túlsúlyosoknakkismamáknak)
 • A vízellenállással szemben végzett gyakorlatok nagyobb kalória felhasználással járnak, mint hasonló gyakorlatok a szárazföldön.
 • A vízben a terheléses pulzus alacsonyabb, mint egy hasonló, szárazföldi edzés esetén.
 • Növeli illetve megőrzi a csontsűrűséget.
 • Minden gyakorlat edzi a hasizmokat.
 • A testre ható víznyomás (hidrosztatikai nyomás) fokozza a keringést és kedvezően hat a szövetek ödémájára.
 • Olyan izmokat is megdolgoztat, melyeket a szárazföldön alig használunk és elgyengültek.
 • A törzsizmok vízszintes, súlytalan erősítése jó terápia gerincproblémákra. (ülő munkát végzőknek, könyvelőknek)
 • Segít a térdfájás megszüntetésében. Térdműtét után az aquajogging erősíti a térdhajlító és -feszítő izmokat.
 • Csípőműtét utáni rehabilitációra nagyszerűen alkalmas a vízi gimnasztika, vízi torna.
 • Koordináció javításában, egyensúlyérzék fejlesztésében (gyerekeknek, időskorúaknak) fontos szerepe van.
 • Értorna is egyben, az erek összehúzódnak és kitágulnak. A hidrosztatikus nyomás tehermentesíti a vénákat. (visszér problémákkal rendelkezőknek)
 • Légzés gazdaságosabbá válik, a vitálkapacitás 10 %-kal csökken, belégzési nehézséggel küzdőknek (aszmásoknak) is ajánlott.
 • Fizikai és pszichés ellazulás, a stresszoldó képesség csökken (menedzsereknek, vállalkozóknak)
 • Erősíti az immunrendszert, mivel a hőleadás ellenére is meg kell tartani a testhőt.
 • Kíméli az ízületeket, rendkívül jól alkalmazható rehabilitációs célokra is. Nagyobb az izületi mozgásterjedelem, izületek kenése, táplálása megnő. (arthrose, reuma esetén)

A vendégek pozitív visszajelzései mindennap megerősítik bennem azt, hogy nagyon érdemes, hasznos vízben mozogni. Idősebb, mozgásukban korlátozott vendégek örömmel elvégeznek olyan gyakorlatokat, amiket a szárazföldön nem lennének képesek végrehajtani. Sokszor csak a folyosón találkozva szembesülök azzal, hogy bottal, két mankóval közlekedők egyenlő mértékben gyakorolnak mozgásukban nem korlátozott társaikkal.

Személyi edzéseket is tartok a (pl. Keszthelyi Uszodában) egyeztetett időpontban és  helyszínen illetve csoportos megmozdulásokat is szívesen szervezek megfelelő létszám jelentkezése esetén. Hotelekben cégeknek vagy munkahelyi közösségeknek strandos, vizes játékos feladatokat, animációs programokat tudok összeállítani gyerekeknek, felnőtteknek egyaránt.

Várom életmódklubok, egyesületek  jelentkezését, akik szeretnék színesíteni programjaikat aquafitnessel, akár heti rendszerességgel.

Miért engem válassz?

2013-ban végeztem el a Fitness Company aquafitness tanfolyamán, a Sárvári Wellnes és Gyógyfürdőben  Kiss Julianna tanfolyamvezetőjénél, a hazai vizes fitness szakma egyik legtapasztaltabb szakemberénél az aqua-fitness instruktor képzést.
Fitness Company International School for Fitness and Recreation Aqua Fitness oktató vagyok.

A Lotus Therme Hotel & Spa-ban 2013 júliusától, 2016 márciusától (heti ötször) Hévízen a Hotel Spa-ban tartok sportanimátorként vízi tornákat.
2015-2016 évben Keszthelyi Kórház Egészségfejlesztési Iroda megbízásából  pedig aquafitness traininget, napokat szoktam lebonyolítani Keszthelyen a Városi strandon a Balaton alakú medencénél.

Kérdés, érdeklődés esetén keress bizalommal elérhetőségeim bármelyikén: Kapcsolatfelvétel >>

Aquafitness foglalkozások időpontjairól az Órarendek menüben tájékozódhatsz >>

Cím

Go to Top